Sommerhilsen sendt ut til alle faddere og givere forsommeren 2017:

Hei alle faddere og givere til Alma-M

Det nærmer seg sommer i Norge og det er på tide med en liten oppdatering fra Alma-M om vårt arbeid for å bedre oppvekst for fattige barn i Kambodsja.

Det skjer mye, vi har endringer i styret, 2 har avsluttet og to nye har kommet inn, men arbeidet ledes fortsatt trygt og stødig av Haldis Særsten. Det arbeides stadig med å forbedre og oppdatere hjemmesiden vår slik at alle dere som ønsker det kan finne god informasjon om arbeidet som dere er med og støtter.

Det vi nå jobber endel med er å lage et område hvor du som fadder kan gå inn og lese om ditt fadderbarn og dennes familie. Du vil få et passord for å logge deg inn på siden for ditt fadderbarn. Vi jobber med å få til en enkel, men trygg og sikker måte å gjøre dette på.

Torunn og Haldis reiser til Kambodsja i slutten av november og hovedfokus da blir å besøke alle familiene og innhente oppdatert informasjon om familiens situasjon, samt nye bilder. Dette skal deretter legges inn på hjemmesiden.

Alma-M hjelper i dag 60 barn til skolegang og arbeidstrening. Vi ser det som svært viktig at barna bor i en familie og gir ekstra støtte ved særs vanskelige situasjoner.

Sy-prosjektet, hvor 4 unge jenter får utdannelse innen søm, har vært en suksess og prosjektet ble valgt ut som det prosjekt Soroptimistene i Flekkefjord ønsket å støtte økonomisk i 3 år fremover.

Diplomer Syjentene med diplom.

Bildet viser syjentene med diplom fra gjennomført første fase på 18 måneder av opplæringen. Nå fortsetter jentene i 18 måneder til med opplæring i søm av selskapsklær.

Det har dessuten blitt gitt støtte til skolen hvor barna går, slik at de nå har store tavler i klasserommet, bedre lysforhold, taket er reparert, nye vinduer og dører er installert, flere utendørs vasker er på plass slik at barna kan vaske hendene etter toalettbesøk og utbedring av uteområdet med fotball bane er fullført.

Veldig mye av det som vi tar som en selvfølge er mangelvare for disse barna. Ved forrige besøk delte Haldis ut lett regntøy til alle barna, for at de skal slippe å sitte våte på skolen når regnet høljer ned i regntiden. Denne gangen tenker vi å gi tannbørster, tannkrem og såpe til alle barna og deres familiemedlemmer.

Rommetveit skole på Stord sin årlige temauke hadde i år fokus på Kambodsja og arbeidet Alma-M utfører der. Haldis var invitert til skolen for å fortelle om Alma-M til elever og lærere. Fredag var åpen dag med mange aktiviteter, diverse salg og kafe til elevenes familie og venner. Inntekten ble over all forventning og vil utgjøre en stor forskjell i vårt arbeid.

Stolt elev med sitt første sertifikat fra skolen. Stolt elev med sitt første sertifikat fra skolen.

Jenter med interesse for fotball med nye drakter fra Randaberg. Jenter med interesse for fotball med nye drakter fra Randaberg.

Styret i Alma-M ønsker å takke for støtte og godt samarbeid!!

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer!